Руското дъщерно дружество на Alphabet Inc (GOOGL.O) Google подаде молба за несъстоятелност,

...
Руското дъщерно дружество на Alphabet Inc (GOOGL.O) Google подаде молба за несъстоятелност,
Коментари Харесай

Гугъл затваря офиса си в Москва и подаде молба за несъстоятелност на руското си дъщерно дружество

Руското дъщерно сдружение на Alphabet Inc (GOOGL.O) Google подаде молба за неплатежоспособност, съгласно известие, оповестено в формалния указател на Русия Fedresurs в сряда.

Дъщерното сдружение " подава уведомление за желанието да се разгласи в неплатежоспособност (несъстоятелност) ", се споделя в известието.

Пресслужбата на Гугъл удостовери, че съветската " дъщерна " компания възнамерява да се разгласи в неплатежоспособност. Кога тъкмо ще завърши процедурата не се прецизира.

„ От 22 март 2022 г. предвижда личен банкрут и неспособност да извърши паричните си отговорности, желае да изплати компенсации и (или) възнагражденията на чиновниците, работещи или работили преди този момент по трудов контракт, и (или) задължението да направи наложителни заплащания в избрания период “, се споделя в бележката.

Гугъл не отговори незабавно на искане за коментар. Дейвид Снедън, който документът уточни като общоприет шеф на дъщерното сдружение, не можа да бъде открит незабавно, съобщи Ройтерс.

Русия съобщи във вторник, че не възнамерява да блокира YouTube на Alphabet, макар многократните закани за глоби, признавайки, че от сходен ход евентуално ще пострада съветските консуматори и затова би трябвало да се заобикаля.

Главният изпълнителен шеф на Ростелеком (RTKM.MM) Михаил Осеевски сподели в сряда, че Гугъл работи обикновено в страната, в това число всички сървъри на компанията, съобщи организация ТАСС.

Не беше незабавно ясно дали санкциите, наложени против Гугъл, които включват такса от 7,2 милиарда рубли (113 милиона долара) през декември за това, което Москва сподели, че е неведнъж неизтриване на наличие, което Русия смята за нелегално, са причина за оповестяването на неплатежоспособност.

Приходите на дъщерното сдружение за 2021 година са 134,3 милиарда рубли, демонстрира базата данни Spark на съветски компании на организация Интерфакс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР